humanitaire hulp,  armoede bestrijding en kinderen een kansrijke ontwikkeling bieden.
Onze grootste drijfveren. Het is de reden dat we elke dag weer doen wat we doen.
We blijven doorgaan! 

Leerlingen kiezen hun eigen boek mee voor thuis!

In ruil voor een donatie steunen wij initiatieven door schenken van prachtige kinderboeken. In dit geval aan Salto school; Karel de Grote in Eindhoven, voor 160 leerlingen. De leerkrachten van deze basisschool zijn de boeken voor hun klassen zelf komen uitkiezen in onze praktijk. Wat resulteerde in positieve energie, vele variaties aan boeken die gekozen zijn en waarbij deze leerlingen een waardevol cadeau ontvangen. Prachtig werk! 

Onze gezamelijke missie ism Karel de Grote basisschool

Onze samenwerking is ontstaan betreffende het initiatief dat u binnen uw school leesprojecten wilt opzetten en taalontwikkeling wilt stimuleren door elke leerling leesboeken te schenken. Nav het Jeugd Educatie Fonds is er subsidie beschikbaar gesteld voor deze kinderboeken voor uw school. Zod krijgt ieder kind een gelijke kans om zich te ontwikkelen en te leren lezen. Bedankt dat je aan onze stichting dacht mbt kinderboeken , Angelica!

Onze motivatie

Uw donatie zetten wij om in Hart onder de riem pakketten zoals een voedselpakket en speelgoedpakketten voor kinderen en gezinnen in armoede. Waarbij we gezamenlijk een maatschappelijke bijdrage bieden aan deze mensen in de wijken van Eindhoven. 
Fijn dat we elkaar kunnen helpen! 

Engelstalige kinderboeken! Vanaf Juni beschikken wij over engelstalige kinderboeken. Prachtige verhalen, prenten, illustraties. Leuk weetje;
De nederlandse kinderboeken zoals; Piepkleine muis, de Kinderteter, De dag dat de zon geen zin had!
En zoveel andere leuke engelstalige kinderboeken;
zie onze webshop en bij 'alle boeken'  staat de aparte rubriek engelstalige kinderboeken; 

Lentemarkten waar onze stichting heeft gestaan 

LENTEMARKT bij vrije school De REGENBOOG in Eindohven.

Middels onze fijne samenwerking met deze school staan onze boeken ook in het schoolwinkeltje.  

Waardering voor de uitnodigingen voor lente markten van de vrije scholen. Zij organsieren mooie bijeenkomsten op om deze wijze kinderen, ouders en medemensen in de wijk te verbinden en gericht op speelsheid, wijsheid, verrijking, inspirerend en creatief.

LENTEMARKT  op de Vrijebasisschool Kleurenbos;  Oss

We hebben hier mogen staan vanuit gemeenschappelijke deler passie voor lezen te stimuleren

We hebben allemaal een passie.  Taal en leesbevordering. Wij zijn te vinden om onze passie te delen op markten waar veelal jonge gezinnen en ouders een gezellig struin-dag hebben. Vind hier onze nederlandse en engelse kinderboeken

Leuke Paas evenement voor de kinderen op zaterdag 30 maart!  

Stichting Geef Om Elkaar Nederland verzorgd In samenwerking met Wanda van stichting Hartedames een paas-evenement. Voor de kinderen is er een leuke paaseieren zoektocht georganiseerd. In het wijkgebouw kunnen kinderen evenals ook hun ouders een leuke gezellig ochtend verwachten. 
Waarbij vanuit Stichting Geef Om Elkaar Nederland er een kraam met diverse ongelezen kinderboeken staat en je voor kleine donatie van 5 euro een leuk kinderboek kan uitkiezen. Wij als stichting hebben al vele kinderen mogen laten genieten van het lezen van een mooi verhaal, het leren van een educatief thema via een van onze prachtige boeken. We willen zoveel mogelijk kinderen blijven stimuleren te lezen. (Voor) Lezen ligt aan de basis van de taal- en leesontwikkeling van kinderen. Wij ondersteunen dit doel. Doe je mee? Meld je aan. Deel dit bericht. 
Laten we er een lente feest van maken samen!


FEELGOODMARKTEN 2024

We zijn dit gehele jaar te vinden op de Feelgoodmarkt op Strijp S in eindhoven!
Eerste markt gaat weer starten  op zondag 17 maart!

Daarna zijn we te vinden op zondagen; 21 April - 26 mei - 23 juni - 21 juli - 18 augustus- 15 september- 20 oktober- 17 november en de KERST-editie in december (binnen).
Ook zijn we met KONINGSdag 27 April her en der te vinden in en rondom Eindhoven/Tilburg

Wilt u ons helpen, wij zoeken nog handjes en vrijwilligers die dit samen met ons willen doen!
Mail ons!

Zuster Heleen van Mater Misericordiae inTilburg zet zich al jaren in voor onze stichting Zuster Heleen heeft een waardevolle en onmisbare rol als ambassadrice, haar tjidinverstering, haar zelfgemaakte snoeppotjes voor alle kinderen, zij heeft aandacht voor iedereen. Dank zuster!

Countdown tot 16-2 dan komt onze webshop met kinderboeken online

Groot nieuws!! We zijn hard bezig achter de schermen om onze webshop met alle boeken online te zetten.
Straks kun je vanaf 1 knop direct op de website alle boeken inzien en voor donatie van 5 euro boek kiezen. Maandag 29 januari ; We delen dan onze link van de shop!

  

Laat alle kinderen stralen, dan worden ze vanzelf sterren! Daarbij hebben wij jou nodig!


Willen we onze toekomstige jeugd rijkdom meegeven in taal, ontwikkeling en leesvaardigheid dan hebben wij daar als volwassenen ook een rol in te nemen!

Wij als stichting Geef om Elkaar Nederland gaan namelijk met onze mooie actuele kinderboeken op de boekenmarkten staan om voor een donatie deze kinderboeken aan te bieden.

Wij zoeken jou!

Ben jij enthousiast, vind je het leuk om op creatieve wijze mensen te inspireren? 

Wil jij als vrijwilliger met onze goede doelen stichting mee gaan staan op verschillende boekenmarkten door heel NL. Dit tegen een kleine financiële vergoeding en gezelligheid.


Dan meld je nu aan! 

[email protected] 

 
O-FUND-ME CAMPAGNE voor de komende feestdagen
https://gofund.me/7436058a
We kunnen er niet omheen. De feestdagen komen eraan. Meest mooiste tijd van het jaar.... en ook de meest moeilijke tijd van het jaar voor velen. Veelal onzichtbaar voor de omgeving. Het is niet uit te leggen dat sommige kinderen tijdens de feestelijke decembermaand worden overgeslagen omdat ze (thuis) in armoede leven. Als ambassadeur van stichting Geef Om Elkaar Nederland zetten wij ons in voor deze kinderen en brengen wij sinterklaascadeaus en kerst voedselpakketten rond. Laten we creeren dat ook zij de meest onvergetelijke feestdagen mogen beleven!
Heeft u wat liefde over? Draagt u een steentje bij?
https://gofund.me/7436058a
Delen in uw netwerk, binnen bedrijf is lief!
Dank! 


Basisschool de Schkakel heeft bji de stichting kinderboeken afgenomen om hun eigen ambitie een taallandschap en taalcafe te openenbinnen de school. Deze word geoend januari 2024 waarbij de kinderen daar een geweldige leeshoek hebben.

Tijdens de feestdagen heeft basisschool de schakel een kerstmarkt georganiseerd. Waarbij de stichting is uitgenodigd om met de kinderboeken aanwezig te zijn met kraam. Wat een goed verzorgde, gezellige, drukke avond. Ingrid (rechts op foto_, directrice van de schakel, bedankt! U creert een leerrijk klimaat.

Kerst 2024

Ook dit jaar zijn er weer ruim 300 pakketten vergeven. Zowel in Eindhoven en omgeving als in Tilburg. De nood is hoog, aanvragen blijven komen het gehele jaar door. We hopen op samenwerkingen in de toekomst om samen dit te blijven dragen. Dit jaar hebben wij mogen samenwerken met de Hartedames!

Inpakken

De gehele maand December stond in het teken van inpakken, inkopen, verzamelen, creeren.  Voedselpakketten, lekkernijen, een kinderboek en speelgoed.

Samenwerking Ladies Circle

De dames van ladiescircle in veldhoven heeft onze stichting ondersteud door donaties te geven in vorm van speelgoed/cadeau's. Zij hebben dit middels ludieke actie (wensbomen op basisschool) verzameld 


Onze motivatie

Laat alle kinderen stralen, dan worden ze vanzelf sterren! 
Wij gaan ervanuit dat ieder kind een gelijke kans verdiend. En ieder mens een warm hart en steuntje in de rug mag krijgen.  Het gehele jaar door. Wij hebben van bioscoop VUE Eindhoven een donatie gekregen van 10 vrijkaarten voor avondje bioscoop. GEWELDIG te mogen delen met de mensen.

Deze maand staat de stichting op 3 kerstmarkten met onze kinderboeken!

Zondag 10 December van 10u tot 17u staan wij op de gezellige kerstmarkt op het Celcisuplein/Edisonstraat. 
Wij zullen met onze kraam staan bij koffie/lunch tent; VanallesEnCo!
Kom ons bezoeken en neem leuk kinderboek mee voor een kleine donatie van 5 euro voor de kerstdagen

Natuurlijk zijn wij ook weer te vinden op de FEELGOOD markt van 17 december in het Klokgebouw in Eindhoven van 12-18u!

Ook zullen wij zichtbaar zijn op de levende kerstmarkt in Waalre op 17 december van 14u-19u

. Deze maand zal de stichting de donaties die voortkomen uit dze markt omzetten in kerst- voedselpakketten, pampers, kerts speelgoedcadeaus voor kinderen en warm kleding. Deze word eind deze maand rondgebracht aan de minderbedeelde gezinnen die bij ons aangemeld worden.


GO-FUND-ME CAMPAGNE voor de komende feestdagen
https://gofund.me/7436058a

We kunnen er niet omheen. De feestdagen komen eraan. Meest mooiste tijd van het jaar.... en ook de meest moeilijke tijd van het jaar voor velen. Veelal onzichtbaar voor de omgeving. Het is niet uit te leggen dat sommige kinderen tijdens de feestelijke decembermaand worden overgeslagen omdat ze (thuis) in armoede leven. Als ambassadeur van stichting Geef Om Elkaar Nederland zetten wij ons in voor deze kinderen en brengen wij sinterklaascadeaus en kerst voedselpakketten rond. Laten we creeren dat ook zij de meest onvergetelijke feestdagen mogen beleven!
Heeft u wat liefde over? Draagt u een steentje bij?
https://gofund.me/7436058a
Delen in uw netwerk, binnen bedrijf is lief!
Dank!

Over ons

Wij hebben nieuws!

Kinderen hebben heel wat leeskilometers te maken in hun leven!

Hierbij ligt voor u als ouders, leerkracht, oma, buurvrouw of vrijwilliger ook een belangrijke en waardevolle taak!

 
Om het lezen tijdens het gehele jaar door te blijven stimuleren, adviseren wij om zoveel mogelijk verschillende kinderboeken te kiezen. Op die manier komen ze in aanraking met verschillende type boeken en verhalen. Laat ze kennismaken met grappige of spannende verhalen, maar ook met droevige boeken, korte verhaaltjes en natuurlijk met informatieve kinderboeken. 

Hoe leuk is het als er steeds een nieuw boek verschijnt wat u uit uw eigen enthousiasme wilt delen met de kinderen. Het houdt u zelf ook scherp.
Nieuwsgierigheid rondom een nieuw verhaal, verschillende boodschappen en thema’s die je via een boek overbrengt op je kinderen, de variatie in toon en emoties tijdens het voorlezen. Zeker met de mooie illustraties erin!
 

Diverse nieuwe ongelezen kinderboeken!

Afgelopen weken heeft de stichting vele nieuwe titels mogen ontvangen! 
Ongelezen actuele kinderboeken van 0-15 jaar!

Zie de foto van een impressie van de boeken, vraag deze lijst op met de titels via onze emailadres; [email protected].
Doneer 5 euro voor een leuk boek!

Onze Sint wil ook dit jaar een cadeau voor ieder kind!

Zoals elke stichting, zij wij ook al volop bezig met onze blik gericht op de komende feestdagen om deze dagen ook iets ook iets te kunnen creëren voor minderbedeelden gezinnen. 

Ook onze Sinterklaas hoopt dit jaar weer cadeautjes te brengen aan de kinderen. 
En zoals we allemaal weten houden alle kinderen van cadeautjes. Daarom houden kinderen ook van Sinterklaas. In principe zou er voor elk kind ,vinden wij, een Sinterklaascadeautje moeten zijn.
Daarom doen wij ons best als stichting Geef Om Elkaar Nederland er ook voor die kinderen te zijn waar de realiteit anders is. 

Wij, stichting geef om elkaar, creërden deze Sinterklaas Donatie Tafel in onze praktijken in Eindhoven en Tilburg zodat u samen met ons elk kind een magische sinterklaasavond kan laten ervaren. Hoe doet u dit? U doneert 5 euro, kiest een cadeau voor uw eigen kinderen of juist cadeau voor een kind die het nodig heeft & wij voorzien dat het daar goed terecht komt namens uw bijdrage. 

Wij zijn een kleine stichting. Helpt u ons mee?!
Samen staan we sterk. We hopen op uw steun en bijdrage van donatie van 5 euro. Voor meer informatie, klik hieronder!

Wij staan er weer! 

Ditmaal met vele ongelezen nieuwe titels!
kom gezellig kijken, bladeren, snuffelen !

De  Feelgoodmarkt 15 Oktober op Strijp S!

Zondag van 12u -18u zijn wij weer aanwezig op de Torenallee ditmaal. Kom ons bezoeken!!
Torenallee , 5617 BD Eindhoven

Deze editie is perfecte timing voor de komende feestdagen zoals Sinterklaas!
Let op; in november is er geen feelgoodmarkt, door weers-onzekerheid. 
Wij zijn als stichting natuurlijk altijd open 3 dagen in Eindhoven voor de boeken ook daar te halen.

Wij hebben vele ongelezen nieuwe actuele kinderboeken binnengekregen die wij zullen meenemen naar de markt. Denk hierbij aan Jan Terlouw, Julia Donaldson, Petr Horacek, over eekhoortnjes en sneeuwpoppen, vele leesboeken, flapjesboeken, over netflix serie, 

GROOT NIEUWS; Onze directrice van de stichting en ambassadeurs zijn deze zomer-vakantie te vinden op  de welbekende kindercamping TerSpegelt in Eersel!


Wanneer? Aanstaande vrijdag 4 augustus  van 10u tot 17u) 
(geweest;  woensdag 19 juli)
Waar? Camping TerSpegelt; Postelseweg 88 | 5521 RD Eersel , bij La cantina (op het terrein) 

In samenwerking met de organisatie van de camping die achter de visie van onze stichting staat , creeren zij een standje waar wij met onze boeken staan.
Voor donatie van maar 5 euro kiest u een leuk boek!
Zodat er ook in de vakantie, er gelezen kan worden!

Wij zullen vele variatie aan boeken meenemen zodat er veel keuze is op verschillende leeftijden 
0-14 jaar. Tevens verschillende thema’s aan boeken beschikbaar.
Denk hierbij aan interactief, educatief, voorlees, prenten, dieren, gruffalo boeken, koning van katoren, kookboek en kunstboek voor kinderen, tellen en stickerboeken. 

Kom ons bezoeken!
Helaas zijn er ook vele kinderen die niet op vakantie kunnen; gun/geef hen een mooi boek cadeau!
Neem een boek mee voor juist diegene (een buurjongen, meisje uit de klas, voor familielid) die thuisblijven en in een mooi boek ook kunnen verdwalen in de fantasie, de verhalen, het ontdekken.


FeelGoodMarkt zondag 20 augustus Eindhoven

 
Wij staan weer met onze mooie (kinder)boeken op de feelgoedmarkt op Strijp S!!
Zondag 20 augustus van 12u tot 18u. 
Met een variatie aan verschillende boeken van thema's tot lezen tot prenten en educatief, jong tot oud. Kom snuffelen bij onze markt en voor een kleine donatie neem een mooie boek mee!!


De Vrije Basisschool De Regenboog is een basisschool op antroposofische grondslag. Dit betekent dat zij streven naar een zo breed mogelijke ontwikkeling van vermogens van leerlingen. Ze spreken kinderen aan als denkende, voelende en willende wezens.

In samenwerking met Yvette kwamen we tot een mooi idee;

  

Ze hebben schoolwinkeltje; De RUPS.
Open op woensdagochtend 10.30 tot 11.30u &
vrijdagochtend van 8.30u tot 9.30u.
Daar zijn onze kinderboeken te vinden!
(in de krat)

Zij bieden daaronze kinderboeken voor donatie van 5 euro aan om zo elke plek en elke wijk de ouders en kinderen te kunnen bereiken! 

Zondag 9 juli; levendig lievendaal markt

Buurtmarkt voor en door buurtbewoners. 
Wij mochten vanuit de stichting een plek bemachtigen bij de kinder -speelhoek om onze mooie boeken aan te bieden aan ouders en kinderen.

Samenwerkingen

Wij geloven in de kracht van samenwerking. Samen kun je meer bereiken en heb je een groter netwerk. Samen zie je meer en kun je handen ineen slaan. Wij staan altijd open voor verbindingen, ideeen, activiteiten, brainstormsessies. Zo ook vandaag weer een aantal mooie gesprekken gehad bij de markt met andere lokale buurt-initiatieven. Wordt vervolgd....Schoolbibliotheek bijgevuld met onze kinderboeken ism lionsclub 

De Lionsclub Etten-Leur heeft dmv een badeenrace te organiseren hiervan de opbrengsten deze te gaan besteden aan in ieder geval twee jeugd-projecten in Etten-Leur. 
Waaronder het doel te ondersteunen het meer stimuleren van de leesvaardigheid van kinderen. 

Daarbij zijn er velen kinderboeken vanuit onze stichting Geef Om Elkaar NL aangeschaft voor de schoolbibliotheken van de in totaal 13 basisscholen in Etten-Leur te voorzien van mooie kinderboeken om zo lees stimulerende activiteiten mee te ondersteunen.   
Wat een mooie actie vanuit de LionsClub, bedankt voor deze samenwerking.
Hierbij een impressie!  


Feelgoodmarkt Strijp S

Wij staan vanuit onze goede doelenstichting elke maand op de gezellige feelgoodmarkt en andere markten met onze kinderboeken. 5 euro per boek. Win-win om boeken bij de kinderen te krijgen.
De opbrengsten van deze markt gaan naar wekelijkse voedsel, kleding en speelgoedpakketten die wij weggeven aan gezinnen in armoede.

Eerstevolgende markten

zondag 9 juli bij; Levendig Lievendaal (bij de Lidl parkeerplaats) Mini creatieve markt georganiseerd door de wijk en buurt en bloei verbinder.

Zondag 16 juli Feelgoodmarkt Strijp S

Wij zoeken vrijwilligers

Wij zoeken enthousiasteling die met onze goede doelen stichting mee op (boeken)markten of (kinder)campings willen staan. Ben je goed in mensen inspireren, voel je je betrokken bij stimuleren van leesvaardigheid van kinderen, gezellig werken als duo-team en heb je tijd over!?
Mail ons! [email protected]

Via Wij-Eindhoven kwamen wij in contact met Vluchtelingenwerk Nederland.
December 2022 mochten wij bij een noodopvang in een school waar Oekraïense vluchtelingen verbleven, hen verblijden met een Kerst-voedsel pakket en speelgoedpakket voor de kinderen. 

Er zijn ruim 30-50 oekraiense gezinnen geholpen.
Mede dankzij een financiele donatie(s) van mensen (en uit ons netwerk) kunnen we dit blijven voortzetten. Donateurs worden ook betrokken in het proces mochten ze dat willen.

 

Vanuit de sociale wijkteams van WIJ-Eindhoven is er een samenwerking ontstaan wardoor we ook bij de mensen in de wijk terecht komen die het hard nodig hebben. 

Met een team van vrijwilligers zetten wij ons het gehele jaar door in, om mensen te ondersteunen In deze tijden is dat hart nodig en met de Feestdagen extra!
Afgelopen December ruim 350 pakketten in Eindhoven en Tilburg mogen leveren.

speelgoedpakketten worden leuk ingepakt zodat ieder kind op 5 december sinterklaas kan vieren.

Door een sponsor uit ons netwerk ontvangt de stichting regelmatig pampers.
Ook deze worden aan minima met kinderen of alleenstaande moeders besteed!

Ons team

We zijn meer dan vrijwilligers. Dennis, chef-kok in zijn dagelijks leven, bied zijn hulp aan in vorm van tijd, expertise en creativiteit.
Dennis heeft de catering verzorgd voor een viering van een lokale stichting.

Wederkerigheid

Onze stichting Geef Om Elkaar Nederland steunt al enkele jaren lokale initiatieven en stichtingen, Bij een mijlpaal zoals het 10-jarig bestaan van de Kunsterij, heeft onze stichting de catering verzorgd voor hun waardevol werk.
Onze stichting heeft daar een korte pitch mogen geven over onze missie.
Samenwerking is belangrijke waarde

Vindbaar in Wijkcentrum Bellefort Eindhoven

 De stichting heeft als doel om vrijwilligers met een arbeids- of maatschappelijke afstand (wij noemen hen ‘monitoren’) een kans te geven zich te ontwikkelen door hun talent in te zetten. De Kunsterij is een plaats waar je weer structuur in je leven opbouwt en waar je in je eigen tempo kunt groeien. in 

foto gemaakt door Angeline Swinkels van Verkadefabriek Den Bosch.
De Verkadefabriek creëerde een voorleesprogrammering voor kinderen in de tweede week van de kerstvakantie. 2022 In samenwerking en door donatie aan onze stichting kregen de kinderen die leven onder de armoedegrens (via Quiet) een mooi kinderboek cadeau mee naar huis.  

Centrum voor de kunsten in Eindhoven  heeft nav een donatie; 200 boeken ontvangen voor de boekenkast in hun foyer en wachtruimtes voor cursisten en bezoekers.
Het CKE heeft een variatie aan verschillende boeken: kunst-, knutsel-, lees-, voorleesboeken, gevraagd om zoveel mogelijk aan te sluiten bij de brede doelgroep  die hen bezoekt.

Door voor een financiele donatie als bedrijf, rotaryclubs, school, centrum of particulieren te geven, bieden wij als tegenprestatie kinderboeken ter beschikking te stellen. 

Boekenmarkten door het land gehele jaar 2022. Vervolg in 2023, dus zoek ons op!
 

Afgelopen December stonden wij met onze goede doelen stichting op de SWAN-market in Rotterdam en Sunday Markt in Amsterdam met onze aanbod in kinderboeken, zie foto's !

Heb je ons gemist en wil je ons en de boeken toch bezoeken , kom dan 18 December 2022 naar de Feel Good Market Kerst-editie in Eindhoven (binnen) . Wij zijn van 12u tot 18u aanwezig.
 

Op zondag 2 Oktober zijn we te vinden op het wagnerplein in Tilburg. Wij hebben speelgoed en boeken in de aanbieding voor een donatie voor het goede doel.

Op zondag 16 oktober zijn we te vinden op de Feelgoodmarket Strijp S/Ketelhuisplein in Eindhoven. Met onze kraam bieden wij mooie kinderboeken en speelgoed aan.

Kom jij ons opzoeken? 


 

 DEZE ZOMER 2022 
De 24 e editie van `Boeken rond het Paleis` op zondag 28 augustus 2022. 
De stichting Geef Om Elkaar Nederland zal aanwezig zijn bij deze boekenmarkt van Tilburg!
Locatie; Koningsplein

Kom kijken en doneer zodat je een mooi boek ontvangt en tegelijk een gezin in armoede steunt. 

De rotaryclub-serviceclub Zonta Rotterdam aan de Maas heeft onze stichting benaderd voor hun einde jaar goede doelen Sinterklaas actie 2022.
Voor een financiele donatie aan onze stichting schonken wij hen als tegenprestatie kinderboeken.

"Dit jaar zouden we graag de kinderboeken ter beschikking stellen aan de stichting Voorlees Express  en de Stichting Fier.  Bij laatstgenoemde Stichting zullen de boeken ter beschikking worden gesteld aan de kinderen van vrouwen die verblijven in de Veilige Veste in Capelle (opvanghuis" 

 Hun donatie is niet voor niks, gedurende het hele jaar door helpen wij mensen in nood.
Door deze samenwerking kunnen wij onze ambities blijven voortzetten (kinder-armoede) en tevens doel bewerkstelligen om kinderboeken voor ieder kind toegangelijk te maken dat ze dit in huis hebben en kunnen lezen. Doordat rotaryclub deze boeken doorschenkt aan hen.
Delen is het nieuwe hebben!


Op 20 maart 2022 hebben wij als stichting een prettige samenwerking mogen ervaren met Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven.
Zij hadden op hun programmering de kindertheatervoorstelling; de Gruffalo staan!
Een ontzettend leuke voorstelling voor de kinderen met theater en muziek. Je raad het al!
Laten wij nu als Stichting Geef Om Elkaar NL een variatie van de boeken van de Gruffalo (een klassieker van Julia Donaldson & Axel Scheffler) in ons bezit hebben. Van Gruffalo stickerboeken, evenals Gruffalo Het toneelstuk en Gruffalo ik zie,zie zie etc.
Bij deze voorstelling kwam alles samen; kinderen samen met ouders die zich lieten vermaken bij de leuke theater show, om daarna een nieuw Gruffalo boek voor een kleine donatie mee naar huis te kunnen nemen om thuis verder te kunnen lezen.

Voor alle partijen een mooie combinatie om de zintuigen en het brein van de kinderen zoveel mogelijk te stimuleren. De opbrengsten van de donaties die dag schenken wij als Stichting Geef Om Elkaar aan minderbedeelde gezinnen met kinderen die het ook verdienen om wat extra liefde en een steuntje in de rug te mogen ontvangen.
Hartelijk dank voor deze medewerking Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven om dit mogelijk te maken!

Op 10 April 2022 hebben wij dezelfde samenwerking gehad met Schouwburg in Tilburg en de Gruffalo-show aldaar. Ook Schouwburg concertzaal Tilburg danken wij voor de samenwerking!

 
Maak van al uw online uitgaven, er meteen een sociaal maatschappelijke donatie van! 

Hoe? Nieuwsgierig geworden? Shop je wel eens online? https://stichtinggeefomelkaarnl.doelshop.nl/info

Zo is onze goede doel nu ook gekoppeld hieraan.  Nieuwsgierig? Goed zo!  
Als je voortaan bij het online shoppen via ; https://stichtinggeefomelkaarnl.doelshop.nl/info dit doet, dan doneer je gratis een ons initiatief zonder dat het je iets extra’s kost.
Zo goed als alle populaire webshops doen mee; denk hierbij aan Bol.com, Groupon, Booking.com, Mediamarkt, Coolblue, Hema, Dierenwinkels , Dell, thuisbezorgd enz.
Je koopt uiteindelijk het of uw eigen product in de gekozen webshop zelf, maar doordat je dit via onze specifieke Doelshop-pagina doet geef je kostenloos een donatie aan ons doel. (er zit dus geen verdienmodel in maar legt een systeem
 
Zo ook bij zakelijke aankopen; Denkende aan aanschaf van computerapparatuur, kerstpakketten, kantoorartikelen, inkt cartridges. Maar ook diensten zoals een verzekering of telefoon abonnement afsluiten tellen mee als zijnde een investeren.
Handig omdat sommigen van deze zaken structureel terugkomen!
 
Het vraagt nieuwsgierigheid, betrokkenheid en net even via een andere route. En het maakt je bewuster van je online shopgedrag en de waarde van je uitgaven

December actie; Doneer een pallet aan de voedselbank (of een ander goed doel)...

Om juist die kinderen, die in een achterstandsituatie leven, een mooie decembermaand te geven, doen wij u nu het volgende aanbod;

Voor een schenking van minimaal 3000 euro, ontvangt u maar liefst 600 splinternieuwe boeken naar keuze (vraag naar onze boekenlijst). Wij doen u daar als decemberverrassing dan nog een doos boeken voor een leeftijdscategorie naar keuze bij cadeau!.

Uiteraard staat het u ook vrij de boeken aan een ander of meerdere goede doelen te schenken. Wij heben maar een doelstelling; zoveel mogelijk kinderen de kracht en herinnering van een mooi boek laten ervaren. Juist in December, juist in een tijd dat de ontwikkeling van kinderen het al zo zwaar te verduren heeft gehad. Uiteraard ontvangt u van ons een bevestiging van uw geweldige bijdrage, zodat uw donatie (zakelijk) aftrekbaar is. 

Boekenactie 

Onze stichting heeft een donatie van een groot aantal kinderboeken mogen ontvangen. 
Uiteraard zijn er inmiddels al vele boeken aan goede doelen gedoneerd. en aan minder bedeelde gezinnen.
 

61% van de gezinnen in armoede heeft geen leesboek in huis. Graag willen we dat meer kinderen gaan lezen omdat dit goede vaardigheden zijn voor hun ontwikkeling en hun duurzame toekomst.


Daarom bieden wij de boeken ook graag als tegenprestatie bij donaties aan, zodat we met de financiële middelen die we daardoor verwerven nog vele andere volwassenen en kinderen in achterstandsituaties kunnen ondersteunen.

Kinderboekenactie

Onze stichting heeft een donatie van een groot aantal kinderboeken mogen ontvangen. Van nog altijd gewaardeerde klassiekers voor jonge kinderen tot de meer serieuze boeken voor pubers. Uiteraard zijn er inmiddels al vele boeken aan goede doelen gedoneerd. Maar onze doelstelling is breder. Daarom bieden wij de boeken ook graag als tegenprestatie bij donaties aan, zodat we met de financiële middelen die we daardoor verwerven nog vele andere volwassenen en kinderen in achterstandsituaties kunnen ondersteunen.