humanitaire hulp,  armoede bestrijding en kinderen een kansrijke ontwikkeling bieden.
Onze grootste drijfveren. Het is de reden dat we elke dag weer doen wat we doen.
We blijven doorgaan!  Zie hier onze recente activiteiten van 2022 ;

Via Wij-Eindhoven kwamen wij in contact met Vluchtelingenwerk Nederland.
December 2022 mochten wij bij een noodopvang in een school waar Oekraïense vluchtelingen verbleven, hen verblijden met een Kerst-voedsel pakket en speelgoedpakket voor de kinderen. 

Er zijn ruim 30-50 oekraiense gezinnen geholpen.
Mede dankzij een financiele donatie(s) van mensen (en uit ons netwerk) kunnen we dit blijven voortzetten. Donateurs worden ook betrokken in het proces mochten ze dat willen.

 

Vanuit de sociale wijkteams van WIJ-Eindhoven is er een samenwerking ontstaan wardoor we ook bij de mensen in de wijk terecht komen die het hard nodig hebben. 

Met een team van vrijwilligers zetten wij ons het gehele jaar door in, om mensen te ondersteunen In deze tijden is dat hart nodig en met de Feestdagen extra!
Afgelopen December ruim 350 pakketten in Eindhoven en Tilburg mogen leveren.

speelgoedpakketten worden leuk ingepakt zodat ieder kind op 5 december sinterklaas kan vieren.

Door een sponsor uit ons netwerk ontvangt de stichting regelmatig pampers.
Ook deze worden aan minima met kinderen of alleenstaande moeders besteed!

Ons team

We zijn meer dan vrijwilligers. Dennis, chef-kok in zijn dagelijks leven, bied zijn hulp aan in vorm van tijd, expertise en creativiteit.
Dennis heeft de catering verzorgd voor een viering van een lokale stichting.

Wederkerigheid

Onze stichting Geef Om Elkaar Nederland steunt al enkele jaren lokale initiatieven en stichtingen, Bij een mijlpaal zoals het 10-jarig bestaan van de Kunsterij, heeft onze stichting de catering verzorgd voor hun waardevol werk.
Onze stichting heeft daar een korte pitch mogen geven over onze missie.
Samenwerking is belangrijke waarde

Vindbaar in Wijkcentrum Bellefort Eindhoven

 De stichting heeft als doel om vrijwilligers met een arbeids- of maatschappelijke afstand (wij noemen hen ‘monitoren’) een kans te geven zich te ontwikkelen door hun talent in te zetten. De Kunsterij is een plaats waar je weer structuur in je leven opbouwt en waar je in je eigen tempo kunt groeien. in 

foto gemaakt door Angeline Swinkels van Verkadefabriek Den Bosch.
De Verkadefabriek creëerde een voorleesprogrammering voor kinderen in de tweede week van de kerstvakantie. 2022 In samenwerking en door donatie aan onze stichting kregen de kinderen die leven onder de armoedegrens (via Quiet) een mooi kinderboek cadeau mee naar huis.  

Centrum voor de kunsten in Eindhoven  heeft nav een donatie; 200 boeken ontvangen voor de boekenkast in hun foyer en wachtruimtes voor cursisten en bezoekers.
Het CKE heeft een variatie aan verschillende boeken: kunst-, knutsel-, lees-, voorleesboeken, gevraagd om zoveel mogelijk aan te sluiten bij de brede doelgroep  die hen bezoekt.

Door voor een financiele donatie als bedrijf, rotaryclubs, school, centrum of particulieren te geven, bieden wij als tegenprestatie kinderboeken ter beschikking te stellen. 

Boekenmarkten door het land gehele jaar 2022. Vervolg in 2023, dus zoek ons op!
 

Afgelopen December stonden wij met onze goede doelen stichting op de SWAN-market in Rotterdam en Sunday Markt in Amsterdam met onze aanbod in kinderboeken, zie foto's !

Heb je ons gemist en wil je ons en de boeken toch bezoeken , kom dan 18 December 2022 naar de Feel Good Market Kerst-editie in Eindhoven (binnen) . Wij zijn van 12u tot 18u aanwezig.
 

Op zondag 2 Oktober zijn we te vinden op het wagnerplein in Tilburg. Wij hebben speelgoed en boeken in de aanbieding voor een donatie voor het goede doel.

Op zondag 16 oktober zijn we te vinden op de Feelgoodmarket Strijp S/Ketelhuisplein in Eindhoven. Met onze kraam bieden wij mooie kinderboeken en speelgoed aan.

Kom jij ons opzoeken? 


 

 DEZE ZOMER 2022 
De 24 e editie van `Boeken rond het Paleis` op zondag 28 augustus 2022. 
De stichting Geef Om Elkaar Nederland zal aanwezig zijn bij deze boekenmarkt van Tilburg!
Locatie; Koningsplein

Kom kijken en doneer zodat je een mooi boek ontvangt en tegelijk een gezin in armoede steunt. 

De rotaryclub-serviceclub Zonta Rotterdam aan de Maas heeft onze stichting benaderd voor hun einde jaar goede doelen Sinterklaas actie 2022.
Voor een financiele donatie aan onze stichting schonken wij hen als tegenprestatie kinderboeken.

"Dit jaar zouden we graag de kinderboeken ter beschikking stellen aan de stichting Voorlees Express  en de Stichting Fier.  Bij laatstgenoemde Stichting zullen de boeken ter beschikking worden gesteld aan de kinderen van vrouwen die verblijven in de Veilige Veste in Capelle (opvanghuis" 

 Hun donatie is niet voor niks, gedurende het hele jaar door helpen wij mensen in nood.
Door deze samenwerking kunnen wij onze ambities blijven voortzetten (kinder-armoede) en tevens doel bewerkstelligen om kinderboeken voor ieder kind toegangelijk te maken dat ze dit in huis hebben en kunnen lezen. Doordat rotaryclub deze boeken doorschenkt aan hen.
Delen is het nieuwe hebben!


Op 20 maart 2022 hebben wij als stichting een prettige samenwerking mogen ervaren met Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven.
Zij hadden op hun programmering de kindertheatervoorstelling; de Gruffalo staan!
Een ontzettend leuke voorstelling voor de kinderen met theater en muziek. Je raad het al!
Laten wij nu als Stichting Geef Om Elkaar NL een variatie van de boeken van de Gruffalo (een klassieker van Julia Donaldson & Axel Scheffler) in ons bezit hebben. Van Gruffalo stickerboeken, evenals Gruffalo Het toneelstuk en Gruffalo ik zie,zie zie etc.
Bij deze voorstelling kwam alles samen; kinderen samen met ouders die zich lieten vermaken bij de leuke theater show, om daarna een nieuw Gruffalo boek voor een kleine donatie mee naar huis te kunnen nemen om thuis verder te kunnen lezen.

Voor alle partijen een mooie combinatie om de zintuigen en het brein van de kinderen zoveel mogelijk te stimuleren. De opbrengsten van de donaties die dag schenken wij als Stichting Geef Om Elkaar aan minderbedeelde gezinnen met kinderen die het ook verdienen om wat extra liefde en een steuntje in de rug te mogen ontvangen.
Hartelijk dank voor deze medewerking Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven om dit mogelijk te maken!

Op 10 April 2022 hebben wij dezelfde samenwerking gehad met Schouwburg in Tilburg en de Gruffalo-show aldaar. Ook Schouwburg concertzaal Tilburg danken wij voor de samenwerking!

 
Maak van al uw online uitgaven, er meteen een sociaal maatschappelijke donatie van! 

Hoe? Nieuwsgierig geworden? Shop je wel eens online? https://stichtinggeefomelkaarnl.doelshop.nl/info

Zo is onze goede doel nu ook gekoppeld hieraan.  Nieuwsgierig? Goed zo!  
Als je voortaan bij het online shoppen via ; https://stichtinggeefomelkaarnl.doelshop.nl/info dit doet, dan doneer je gratis een ons initiatief zonder dat het je iets extra’s kost.
Zo goed als alle populaire webshops doen mee; denk hierbij aan Bol.com, Groupon, Booking.com, Mediamarkt, Coolblue, Hema, Dierenwinkels , Dell, thuisbezorgd enz.
Je koopt uiteindelijk het of uw eigen product in de gekozen webshop zelf, maar doordat je dit via onze specifieke Doelshop-pagina doet geef je kostenloos een donatie aan ons doel. (er zit dus geen verdienmodel in maar legt een systeem
 
Zo ook bij zakelijke aankopen; Denkende aan aanschaf van computerapparatuur, kerstpakketten, kantoorartikelen, inkt cartridges. Maar ook diensten zoals een verzekering of telefoon abonnement afsluiten tellen mee als zijnde een investeren.
Handig omdat sommigen van deze zaken structureel terugkomen!
 
Het vraagt nieuwsgierigheid, betrokkenheid en net even via een andere route. En het maakt je bewuster van je online shopgedrag en de waarde van je uitgaven

December actie; Doneer een pallet aan de voedselbank (of een ander goed doel)...

Om juist die kinderen, die in een achterstandsituatie leven, een mooie decembermaand te geven, doen wij u nu het volgende aanbod;

Voor een schenking van minimaal 3000 euro, ontvangt u maar liefst 600 splinternieuwe boeken naar keuze (vraag naar onze boekenlijst). Wij doen u daar als decemberverrassing dan nog een doos boeken voor een leeftijdscategorie naar keuze bij cadeau!.

Uiteraard staat het u ook vrij de boeken aan een ander of meerdere goede doelen te schenken. Wij heben maar een doelstelling; zoveel mogelijk kinderen de kracht en herinnering van een mooi boek laten ervaren. Juist in December, juist in een tijd dat de ontwikkeling van kinderen het al zo zwaar te verduren heeft gehad. Uiteraard ontvangt u van ons een bevestiging van uw geweldige bijdrage, zodat uw donatie (zakelijk) aftrekbaar is. 

Boekenactie 

Onze stichting heeft een donatie van een groot aantal kinderboeken mogen ontvangen. 
Uiteraard zijn er inmiddels al vele boeken aan goede doelen gedoneerd. en aan minder bedeelde gezinnen.
 

61% van de gezinnen in armoede heeft geen leesboek in huis. Graag willen we dat meer kinderen gaan lezen omdat dit goede vaardigheden zijn voor hun ontwikkeling en hun duurzame toekomst.


Daarom bieden wij de boeken ook graag als tegenprestatie bij donaties aan, zodat we met de financiële middelen die we daardoor verwerven nog vele andere volwassenen en kinderen in achterstandsituaties kunnen ondersteunen.

Kinderboekenactie

Onze stichting heeft een donatie van een groot aantal kinderboeken mogen ontvangen. Van nog altijd gewaardeerde klassiekers voor jonge kinderen tot de meer serieuze boeken voor pubers. Uiteraard zijn er inmiddels al vele boeken aan goede doelen gedoneerd. Maar onze doelstelling is breder. Daarom bieden wij de boeken ook graag als tegenprestatie bij donaties aan, zodat we met de financiële middelen die we daardoor verwerven nog vele andere volwassenen en kinderen in achterstandsituaties kunnen ondersteunen.